Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

0 oy
1,1b görüntü
Cinsel Sağlık dizininde tarafından
G Noktası Nedir? Nasıl Bulunur?

     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
G Noktası
G noktası nedir ? G noktası (G Spot), ilk defa 1944 yılında Alman bilim adamı Ernest Graefenberg tarafından tanımlanmıştır.
G noktası nerededir ? Kadınlarda g noktası vajinanın ön yüzünde, symphisis pubis ile serviks arasındaki yarıyolda yerleşiktir. Derin baskıya son derece hassas olduğuna inanılmaktadır.
Geçmişte g noktasının varlığına dair çeşitli spekülasyonlar oldu. Erkek prostatıyla aynı bölgede (erkeklerin g noktası) olduğu bilinen bu alanda, üretraya prostatik asit fosfataz salgılayan bir salgı bezinin bulunduğu düşünüldü. Çünkü bazen salgı o kadar bol miktardaydı ki kadınlar orgazm sırasında boşalıyor gibi görünmekteydi. Kadınlarda boşalma ile ile ilgili olduğu düşünülen bu sıvı incelendiğinde bu sıvının prostatik sıvı değil idrar olduğu ispatlanmıştır. Normalde idrar kaçırma problemi olmayan kadınların orgazm sırasında idrar kaçırması olağandır. Bu bayanlarda  sık karşılaşılan bir durumdur ve medikal girişim gerektirmemektedir.
2009 yılında yapılan bir araştırmada iki gurup karşılaştırılmış, vajina ve mesane arasında kadında G noktasına uyan bölge kalınlığı ölçülmüş. G noktası bölgesi kalın olan kadınlarda orgazmın daha kolay olduğu ispatlanmıştır.  Kadınların %15'inde bu noktanın aşırı ince olduğu izlenmiştir ve bu kişilerin vajinal orgazma ulaşma oranları çok düşük bulunmuştur. Bu sonuçlardan yola çıkılarak bu alanı genişletebilmek ya da dolgunlaştırabilmek için bu bölgeye çeşitli madde enjeksiyonları denendi ve nihayetinde kollajenin en başarılı dolgu maddesi olduğu tespit edildi.
0 oy
tarafından
G Noktası bir mittir ve kadın cinselliğinin anlaşılmadığı hatta olup olmadığının tartışıldığı dönemlere aittir. Kadının orgazm olması için, erkekte lokalize olmuş alanlara benzer bir noktanın olduğu ve buna dokulması ya da uyarılması ile kadının orgazm olabileceği iddiasına dayanır. Kadın cinsel organı, sinir dokusu bakımından zengindir ve çok farklı türde uyaran ile orgazm olabilir ya da bazı kadınlarda olduğu gibi bu hiç gerçekleşmeyebilir. Aslında cinsel hayatı, orgazm takıntısı ile yaşamak da çok doğru değil. Cinsellikte temel amaç bir doruk noktasın varmak değil, zevk ve keyif almaktır. Böyle yaklaşıldığında birçok insan için hayatı zindan eden sorunlar çözüme kavuşabilir.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...