Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
589 görüntü
Genel Yiyecek & İçecek dizininde tarafından
Limon nasıl tüketilmeli?

     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
tarafından

Limonu dondurarak tüketmelisiniz.


Dondurulmuş limonun yararları saymakla bitmiyor

Limon denince aklınıza sadece limon suyu ve vitamin C geliyor değil mi. Oysa bilinen değerlerin dışında, özellikle dondurularak rendelenmiş limon, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içeriyor. Dondurulmuş limon sayesinde hem yemeklerinize yeni bir lezzet katıyor hem de daha fazla vitamin alıyorsunuz .

Restoranlardaki çoğu bilinçli tüketiciler limonun tamamını kullanır veya tüketirler, hiç bir kısmını ziyan etmezler. Ziyan etmeden limonun tamamını nasıl kullanırsınız? Çok basit... Limonu buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor.

Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz. Yemeklerin tamamı, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır.

Dondurulmuş limon kanser hücrelerini öldüren harika bir meyvedir. Kemoterapiden 10 bin kat daha fazla etkilidir.

Mantar bakteri, enfeksiyon, iç parazitler ve kurtlara karşı etkilidir. Yüksek tansiyonu düzenler. Sinir ve stresi azaltarak depresyonu engeller.

Kist ve timörleri küçülterek yok eder.

+1 oy
tarafından

I. Limon nasıl yenir
1.  Dilim suya batırılmış
Limonun çok ekşi bir tadı vardır. Ekşiliği azaltmak için dilimlenebilir ve su ile içilebilir ve tadı kendi zevkinize göre iyileştirmek için bal eklenebilir. 
2.  Şeker lekeleri
Kutu içine bir dilim taze limon, uygun şekilde şeker ya da Bal koymak, ve çarkıfelek meyvesi ile maç. Yaklaşık bir hafta mühürleyin, kutuyu açın ve suyla içirin. 
3.  Baharat olarak limon dilimleri
Limonu dilimleyin ve pişirirken lezzeti arttırmak için az miktarda limon dilimi koyun. Tadı mükemmel. 
 
Çaydan önce ve akşam yemeğinden sonra, içmek için bir fincan limonata yapmak çok rahat. Restoranları yummyadvisor'da bulabilirsiniz. Limonların besin değeri yüksek olmasına rağmen, bazı özel gıdalarla yenemezler. Sonra, limonların herhangi bir yemekle yenip yenemeyeceğini görelim! 

II. Limonlar neyle yenemez?
1.  Süt ile yenilmemelidir
Çünkü limondaki meyve asidi sütteki proteini pıhtılaştıracak, sindirimi ve emilimi etkileyecek ve sağlığa elverişli olmayacaktır. 
2. Havuçla yenilmemelidir
Havuçlar askorbik asit enzimi içerdiğinden, ikisini birlikte yemek limonlardaki c vitaminini yok edecektir. 
3. Deniz ürünleri ile yenemez
Limonlardaki C vitamini, karideste bulunan metali, beş değerlikli arseniği, yediğimizde arsenik dediğimiz zehirli üç değerlikli arseniğe dönüştürebilir.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...