Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
219 görüntü
Genel Sağlık dizininde tarafından

Günde İki Muz Yemenin Vücudumuza Ne Gibi Yararları Olur?

kapalı

     

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Aşağıdaki videoyu izleyin ve Muzun yararlarını keşfedi:

http://www.turkish-media.com/forum/videos/view-8667-gunde-iki-tane-muz-yerseniz-ne-olur/

0 oy
tarafından

Ayrıca muz yararlıdır ama bazı zararlı olduğuda ortaya çıkmış....

Çok tüketilen meyve olan muzu hepimiz bayılarak yiyoruz ve buna bağlı olarak, muz gereğinden fazla tüketildiğinde insan vücudunda bazı rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Bu rahatsızlıklar nelerdir? İşte size sırasıyla bunları belirtelim
 
Muz aşırı yenildiği zaman kişilerde kabızlık sorunu çok görülmektedir. Kilo vermek için diyet yapan kişilere uzmanlar muz yememeyi öğütlerler. Muz kilo verme sürecinde olumsuz etki yapmaktadır.
 
Tropikal meyvelere karşı alerjisi olan kişiler de muz olumsuz komplikasyonlara nende olabilir bu nedenle eğer muz tükettiğinizde mide bulantısı oluyorsa, vücutta kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtiler görüyorsanız tüketilmemesi önerilir.
 
Muz şeker hastalığı olan kişiler için fazla tüketilmemesi gerekir. İçerisinde fazla miktarda şeker bulunduğu için kişilerde sorunlara yol açabiliror.
 
Muzun sağlık için çok zararı bulunmamaktadır aynı zaman ve ancak diğer meyvelerde olduğu gibi muzu da aşırı tüketmekten kaçınmak gerekiyor. Bu konuyla alakalı olarak uzmanlar, günde 1 muz tüketiminin uygun olduğu görüşünü savunmuşlar ve muzun aşırı tüketildiğinde insan sağlığına zararlarını şu şekilde sıralamışlardır:
 
Muzun, cips ve hamurlu gıdalar kadar kaloriye sahip olduğunu saptanmış ve aşırı muz tüketiminin kilo yaptığı belirlenmiştir. Uzmanlar, özellikle migren rahatsızlığı olan bireylerin aşırı muz tüketiminden uzaklaşmaları gerektiğinin altını çizmişlerdir.
 
Aşırı muz tüketimi, özellikle yetişkin bireylerde kalp krizi ve düzensiz nabız hızı gibi rahatsızlıklara yol açmaktadır.
 
Dişlerinde problem yaşayan bireyler aşırı muz tükettiklerinde, zamanda dişlerde çürümeler meydana gelmektedir.
 
Uzmanlar, aç karnına muz tüketen bireylerde gün boyu uyku halinin devam edeceğine ve sürekli halsiz hissetmelerine neden olacağına dikkat çekmişlerdir.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...