Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
129 görüntü
Genel Sağlık dizininde tarafından

Bebeklerde Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?


     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından

Buhar: Burun tıkanıklığı için buhar, tıkanmayı meydana getiren mukusun yumuşayarak dışarıya çıkmasını sağlar. Çocuklarda burun tıkanıklığına çözüm olabilecek en iyi yöntemlerden birisi olan buharı, banyoda uygulayabilirsiniz. Başka bir yöntem ise bir kabın içinde su kaynatarak çıkan buharı çocuğunuzun hafifçe solumasına yardımcı olabilirsiniz. Ancak çocuğunuzun burnu tamamen tıkalı ise kaynayan suyun içine 1 tutam taze nane yaprağı veya okaliptüs atabilirsiniz. Buhar uygulamasını yaptıktan sonra çocuğunuzun hın kırmasına yardımcı olarak burnunu güzelce temizleyin.

Tuzlu Su: Burun tıkanıklığı için, eczanelerde satılan “deniz suyu” tıkalı olan burnu açmak için kullanıldığında çocuğunuzun tıkalı burnunun kısa zamanda açılmasını sağlayacaktır. Ayrıca tuzlu suyu evde kendinizde hazırlayabilirsiniz. Tuzlu suyu hazırlamak için, 1 su bardağı ılık suyun içine 1çay kaşığı sofra tuzunu ilave ettikten sonra iyice karıştırarak tuzun erimesini sağlayın ve çocuğunuzun kafasını geriye doğru tutarak tuzlu sudan birkaç damla burun deliklerine damlatın. Eğer damlalığınız yoksa bir çay kaşığı yardımıyla damlatabilirsiniz. Ardından çocuğunuzun burun deliklerine hafifçe parmaklarınızla masaj yaparak mukusun yumuşamasını sağlayın ve yumuşayan mukusu temizleyerek dışarıya çıkartın.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...