Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

0 oy
3,9b görüntü
Matematik dizininde tarafından soruldu
işlemleriyle birlikte

     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından cevaplandı
x-y=6      3x-y/2=3 yok etme metodunu kullanırsak eğer istediğimiz bir taraftaki ifadeyi alalım, ben altakini alıyorum ve üstekine benzetmeye çalışıyorum bir bilinmeyeni şöle ki,3x-y/2=3 => 2*( 3x-y/2=3) => 6x-y=6 artık iki ifade de ki y ler benzer oldu. Şimdi 2. Adım da işaretlerini zıt yapacaz böylelikle taraf tarafa topladığımızda  y ler gidecek ve tek bilinmeyenli bir denklem kalacak.ben yine alttaki ifadenin işaretini değiştireyim. 6x-y=6 => (-)*(6x-y=6) => -6x+y=-6 şimdi taraf tarafa toplarsak eğerx-y=6-6x+y=-6-5x=0 => x=0 olur her hangi bir denklemde x yerine 0 koyarsak, ben üstekinde koymak istiyorum,0-y=6 ise y=-6 olur.cevap x=0 y=-6 olur

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,2b soru

3,4b cevap

105 yorum

18,2b üye

...