Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
344 görüntü
Matematik dizininde tarafından

İstatistik dersinde çözemediğim birkaç soru var, yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim; adım adım hangi yoldan çözdüğünüzü gösterirseniz anlayabilmem açısından faydalı olur..Şimdiden teşekkürler


1- Tanımlanan evrenden rassal olarak seçilen 144 birimlik bir örneklemin ortalaması 56, ortalamanın standart hatası 0.25 olarak hesaplanmıştır..Bu dağılımın standart sapması kaçtır ?

2- Bir bankamatik makinesinde yapılan son 1000 işlemin 120'sinde hatalı işlem gerçekleşmiştir..Bu bilgilere göre bu bankamatik makinesinin tüm işlemlerindeki hatalı işlem oranının %95 güven düzeyindeki alt sınır değeri kaçtır ? Üst sınır değeri kaçtır ?

3- Normal dağılıma sahip bir evrenin standart sapması 12 dir. Bu dağılımdan rassal olarak seçilen bir örneklemin standart hata değeri 1.5 olarak hesaplandığına göre, örneklem hacmi kaçtır ?

4- Dağılımı normal olan bir evrenin aritmetik ortalamasının sınırlarını %99 güvenle tahmin edebilmek için kullanılacak normal dağılım tablo değeri (kritik değer ) kaçtır ?

5-Evren ortalamasının 70 olup olmadığının test edilmesinde rassal olarak seçilen ve hacmi 49 birim olan bir örneklemin ortalaması 76, standart sapması 21 olarak hesaplanmıştır. Buna göre test istatistiğinin değeri kaçtır ?

6-Tek evren aritmetik ortalamasıyla ilgili iki yönlü bir hipotez testinde benimsenen anlamlılık düzeyi 0.05 ve örneklem hacmi 17 birim ise, hesaplanan istatistiğin karşılaştırılacağı tablo değeri kaçtır ?


     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...