Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
221 görüntü
İslamiyet dizininde tarafından

Firavun Nedir Kime Denir?


     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından
Firavun eski Mısıırda Mısırı yöneten kişiyelere yani krallara verilen addır.Ayrıca Fİravun o zamanlarada tanrı horusun dünyadaki simgesi ve güneş tanrısının oğlu olarakta kabul edilmekteydi. O zamanlarda firavun olmak için anne kanının soylu olması gerekmekteydi.Yani erkekler soylu bir kadınla evlenerek tahta çıkıp firavun oluyorlardı.

Bilinen ilk firavun Nil deltasıyla yukarı mısırı birleştiren menestir. Toplamda 32 tane firavun mısırda hüküm sürdü.

Mısırda firavunlara bir tanrı gözüyle bakılmaktaydı. Firavun bütün insanların efendisi, yeryüzündeki herşeyin sahibi olarak görülürdü. Ellerinde asaları, kafalarında taçları ve sakallarıyla bir tanrıyı canlandırırlardı. İÖ 1580-İÖ 1314 dönemlerinde firavunlar kendilerini direk tanrılar kralı Amon Ra dan geldiklerini ilan etmişlerdi.

Eski insanların inanışlarına göre firavunlar ; evrensel dengeyi, güneşin doğuşunu, nil nehrinin taşmasını engelleyen bir tanrı olarak bilinirdi. Adaleti, iç ve dış siyaseti, ülke güvenliğini ve ordu alanında tek yetkili kişiydi. Bu tür özellikleri taşıyan firavunlar günümüzde devlet başkanı ile aynı eştedir.


-

Başta kitabımız olan Kuran-ı Kerim ve diğer kutsal kitaplarda frabunların kendilerine tanrı süsü veren tektanrılı dinlere karşı savaşmaları dile getirerek ağar bir şekilde eleştirilmiştir.
Kuran-ı Kerim’de firavunun adı birçok ayette geçmektedir. Firavun, insanlara zor kullanarak kendisine tapmalarını sağlamış kuleler yaptırarak gökyüzüne ulaşmak istemişti. Kuran-ı Kerim’de firavunlar için Zülevtad yani kazıklı deyimi kullanılmaktadır. Kuran-ı Kerimde ; firavun israiloğullarını köle olarak almış ve çalıştırmataydı. O zamanda kainler doğacak bir erkek çocuğun büyüdüğü zaman mısırın başına geçeceğini firavuna bildirdiler. Firavunda bunu engellemek amacıyla doğan bütün israiloğullarını öldürttü. Bu emirden sonra mısırda köle sayısı çok azaldı. Bundan sonra firavun yeni doğan çocukların iki yılda bir öldürülmesini emretti. Hz. Musa ve Har***** emirle ölümden kurtuldular. Hz. Musa yıllar sonra firavunu hak dinine çağırdı.
Firavun bunu kabul etmedi ve Hz. Musanın inandığı tanrısına ulaşmak için çok büyük bir kule yaptırttı. Fakat bu kule yıkıldı. Firavun daha sonra ordusunu toplayarak Hz. Musa ve İsrafiloğullarının peşine düştü. Kızıldenizden geçtikleri sırada firavun ve firavunun ordusu boğularak öldü. Firavun tam öleceği esnada Kelime-i Şahadet getirmek istedi. Ancak Allah ( C.C ) bunu kabul etmedi ve herkeze ibret olsun diye firavunu kızıldenizini kıyısına attı.


Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...