Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
169 görüntü
Genel Elektronik - Elektrik dizininde tarafından

evlerdeki gizli elektrik tüketimi önlemek için fişe takılcak bir devre proje ödevim acillll yardım lütfen...


     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından

Anladığım kadarıyla prizi etkisiz hale getireceğiz, o kolay. Öncelikle kardeşim bu projeyi somut olarak mı sunacaksın yoksa proje olarak mı kalacak ? Eğer somut olarak sunmayacaksan uçlarda iyi bir projeyle gidersin. Ha yok yapıp sunacaksan örneklerimi yapabilir misin bilmiyorum... 

       Ve diğer sorum bu gizliliği kullanıcı farkedecek mi ; 

1) Farketse de olur dersen kilitli plastik fişlerden esinlenerek birşeyler çıkarabilirsin çocuk güvenliği için mevcut zaten ve kilitlenebilir olduğu için anahtarı olmadığı sürece priz etkisiz. 

2) Farketmesin dersen: iki tane içleri boş ve uçları kapalı priz deliğine sığacak büyüklükte plastikten yuva yapabilir ve bunları prize uygun bir dairede, prize uygun bir şekilde birleştirip (tabi bu plastik daire çok ince olmalı ve tam ortası prizdeki vidayı kapatmaması için açılmalı -renk uyumu unutulmamalı- ) bu yaptığımızı prize taktıktan sonra prize elektrik gelmiyor/bozuk olarak anlaşılacaktır -gereken titizlikte yapıldığı koşullarda farkedilmez-. 


Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...