Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
145 görüntü
Genel Sağlık dizininde tarafından

Limon Neye İyi Gelir?

kapalı

     

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap
  • Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir ve korurTansiyonu Dengeler ve yardımcı olur
  • Kan Şekerini Dengeler ve Kanı Temizler (Her ikisinide yardımcı olduğu kanıtlanmış)
  • Sindirim Sistemini ve Böbrekleri Temizler
  • Kemikleri Güçlendirir. Bu detay son zamanlarda yapılan testlerle kanıtlanmıştır.
  • Cildi Temizler ve Güzelleştirir. Daha parlak ve sağlıklık bir görünüş kazandırır.
  • Kilo Vermeye Yardımcı Olur. Kesinlikle kilo vermek istiyorsanız limon suyu içmeniz gerekiyor.
  • Sinir Sistemini ve Hafızayı Güçlendirir. Sağlıklı bir akıl sağlığı için vazgeçilmez bir içecektir.
  • Ağız ve Diş Sağlığına İyi Gelir. Dişleriniz ve diş etleriniz daha sağlıklı bir görünüm kazanır.

Vücudu Kansere Karşı Korur. Genel olarak kansere karşı etkin bir korumada diğer koruma araçlarına yardımcı olur.

Limon suyu, içeriğindeki C vitamini, asitler, lifler, vücuda faydalı iyon ve mineraller sayesinde yaşamsal faaliyetleri etkileyen sistemlere pek çok fayda sağlıyor. Bunları aşağıda sırasıyla sıraladık:

Limon suyunda bulunana yüksek miktarda C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve koru. Grip, nezle ve alerji gibi hastalıklara karşı direncinizi artırır ve daha sağlıklı olmamızı sağlar

Limon, potasyum bakımından zengin bir turunçgildir. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar düzenli olarak limon suyu tükettiğinde aldığı potasyum mineralleri tansiyonu düşürecek ve dengede olmasını sağlayacaktır. Oldukça yararlı olduğu biliniyor.

Limonlu su içerisindeki doğal asit kanı temizlemekte ve besinlerden alınan şekerin vücutta dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Bu asit daha sağlıklı olmamızı sağlıyor.

Limonlu su doğal olarak antioksidan içeriği sayesinde vücudu toksinlerden koruyarak / arındırarak sindirim sistemini ve böbrekleri temizlemektedir. Bu sayede vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olur ve daha sağlıklı olmamızı sağlar


Limonlu suyun içinde bulunan C vitamini, besinlerden alınan kalsiyumun vücutta emilimini sağlar, kemikleri güçlendirerek kemik erimesini önler.

Limonlu su veya limon suyu içtiğinizde kandaki toksinler azalır ve dolaşım düzeni sağlanır bu sayede cildiniz daha berrak sağlıklı görünür. Ayrıca limonlu suyu veya limon suyunu bir pamuk yardımıyla doğrudan cildinize uyguladığınızda sivilce ve siyah noktaları azaltır ve daha sağlıklı bir görünüm almasını sağlar

Limonlu su veya limon suyu içmek vücudun alkalize olmasını sağlar ve kanser hücreleri alkali ortamlarda çoğalamaz. Her sabah veya daha geç saatlerde ılık limonlu su içmek kanser riskini azaltır.

Limonda bulunun pektin lifleri vücuda alındığında tokluk hissi verir ve yağ yakımını hızlandırır. Böylelikle kilo vermeye yardımcı olur ve daha sağlıklı bir görünüm almamızı sağlar.

Limon suyu içeriğinde bulunan potasyum beyne ve sinirlere faydalı bir mineraldir. Ayrıca zihnin stres altında kaybettiği C vitaminini vücuda geri kazandırarak hafızayı güçlendirir ve konsantrasyonu artırır. Daha sağlıklı olmamızı sağlar

Limon suyu veya limonlu su içmek nefesinizi tazeler ve ağız kokusunu yok eder. Limon suyunun içindeki faydalı iyonlar diş eti ağrılarına iyi gelir ağız sağlığınıza yardımcı olur.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...