Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
144 görüntü
Genel Sağlık dizininde tarafından
Aknelerden Kurtulamıyorum Ne Yapmalıyım?
kapalı

     

1 cevap

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Akne problemleri, özellikle görünümüne önem veren gençlerin canını hayli sıkıyor ve kurtuluş yolu aramaya sevk ediyor. Tedavisi uzun zaman aldığından gençler pek sabırlı davranmıyor. Oysa birkaç noktaya dikkat ederek tedavinin etkinliğini artırmak mümkün oluyor.

Akneler için onlarca ilaç, krem, merhem ve türlü kozmetiği denediği halde bir türlü çare bulamayan bir sürü genç insan var. Genellikle ergenlik çağında cildin yağlanmasıyla artan akneler ileriki yaşlarda kalıcı hale gelebiliyor ve gençlerin canını daha çok sıkmaya başlıyor. Büyüklerinin “Aman sıkma sakın iz kalır!” uyarılarına aldırış etmeyip bütün gün eli yüzünde gezen gençler de var.

Aknenizi asla / Kesinlikle sıkmayın: Sivilce, siyah nokta ve kistlerin patlatılması ve sıkılması akneyi iyileştirmez. Sadece aknenin daha uzun süre devam etmesine neden olur. Bu durum, hangi tedaviyi kullanıyor olursanız olun daha temiz bir cilde kavuşmanızı güçleştirebilir. Patlatarak veya sıkarak bir sivilceden kurtulmaya çalışmak aynı zamanda ciltte kalıcı olabilecek izlere neden olabilir.

Cildinizi ovarak veya bastırarak temizlemeyin: Yağlı ve kirli cildi ovarak temizlemek iyi bir fikir gibi görünse de, ovmak akneye eğilimli cildi tahriş eder. Cildin tahriş olması da aknenin tekrarlamasına yol açar.

Sıcak suyla değil, ılık suyla temizleyin: Yumuşak bir temizleyiciyi parmak uçlarınızla uygulayarak cildinizi temizleyin. Yıkamanın günde iki defayla sınırlandırılması, tahrişi ve kuruluğu azaltabilir.

Akne ilacını / merhemini uygulamadan 15 dakika bekleyin: Akne ilacının duştan çıktıktan veya yüzünüzü yıkadıktan hemen sonra uygulanması cildi tahriş edebilir. Islak cilt, maksimum emiciliğe sahiptir. Tahrişten kaçınmak için, dermatologlar yüz yıkandıktan sonra 5 ila 15 dakika beklenmesini tavsiye ediyor.

Yağsız ürünleri tercih ederseniz iyi olur: Akne eğilimli cilde sahip insanların kullandığı makyaj, saç jölesi ve diğer bakım ürünleri yağ içermemeli. Yağ, gözenekleri tıkar. Etiketlerinde “oil free” (yağsız), “nonacnegenic” (akneye neden olmaz) veya “noncomedogenic” (komedona neden olmaz) ibareleri bulunan ürünler tercih sebebi olmalı.

Aknelere sahipseniz aşındırıcı sabun, yüz temizleyici losyon ve sıkılaştırıcı maskelerden uzak durun: Bunlar cildi tahriş edebilir. Tahriş olan cildin akne ilacını tolere etmesi zorlaşır. Aslında, yumuşak bir temizleyiciyle yüzü günde iki defa yıkamak akneyi kontrol etmeye ve nüksetmeyi engellemeye yardımcı olur.

Tedavinizi tam olarak harfiyen uygulayın: Dermatoloji uzmanları deriniz için size özel bir tedavi programı uygular ve alınan sonuçlara göre sürecin seyrine karar verir. Bu yüzden doktorunuzun önerilerini dikkate alın.

Akne ilaçlarına zaman tanıyın, uzun süre alsa bile: Genellikle, 6 ila 8 haftadan sonra iyileşmeyi görmeye başlarsınız. İyileşme, kusursuz bir cilt değil, dikkat çekici bir fark anlamına gelir. Temiz bir cilde kavuşmaksa genellikle en az 6 ay alır.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...