Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
258 görüntü
Genel - Bilgisayar & Internet dizininde tarafından
(cracker) nedir kime denir?
kapalı

     

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Cracker: Çoğu güvenlik uzmanı, ortalama bir saldırganı 'cracker'€ olarak tanımlar. Cracker terimi orta düzeyde beceriye sahip ve etik sınırları bulunmayan kişileri tanımlamak için kullanılır. Bununla birlikte cracker teriminin kesin bir karşılığı yoktur ve anlamı kişiden kişiye değişebilir.

Script kiddie’lerle cracker’lar arasında temel fark, cracker’ların yaptıklarının ardındaki teknolojiyi bir dereceye kadar anlamalarıdır. Ellerindeki araçlar script kiddie’lerinkinden daha gelişmiş olmayabilir ama cracker’lar bu araçları kullanmayı ve nasıl çalıştıklarını bilirler. Cracker’ların saldırıları script kiddie’ler kadar gürültü koparmaz, zira cracker’lar girdikleri sistemden izleri silmeyi ve sisteme bağlanırken çeşitli yönlendirmeler ve Proxy sunucuları kullanırlar.

Bundan da anlaşılacağı gibi, cracker’lar suç işlediklerinin ayırdındadır ve kimliklerini olabildiğince gizlemeye çalışırlar. Cracker’lar bir sisteme sızdıktan sonra işlerine yarayabilecek her türlü bilgiyi toplar ve mümkünse o sisteme daha sonra da girebilmesini sağlayacak bir “rootkit” yerleştirirler. Cracker’lar yüksek ölçekli hedeflere yönelirler. Script kiddie’ler genellikle saldırıları için bir amaç bile gütmezken crack’ların saldırıları bir amaca yönelik ve planlıdır.

0 oy
tarafından
Ücretli programları kırarak (crack) ücretsiz kullanılmasını sağlayan kişilerdir. Hacker ile Cracker birbirine karıştırılmamalıdır. Cracker programları kırmaz, yalnızca program üzerinde ayarlandığı gibi değişiklikler yaparak ücretsiz kullanım, tema, dil gibi değişiklikleri program üzerine kurarlar. Türkçede 'crack' yerine 'ilaç' sözcüğü de kullanılmaktadır.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...