Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
800 görüntü
Bira & Şarap & Diğerleri dizininde tarafından

Şarap Şişelerinin Altında Neden Bir Girinti Var?

Slide 1 of 5: <p>If you're a self-proclaimed oenophile like us, you probably pay more attention to what's coming out of the bottle rather than its base. But when you take a closer look, you'll notice that some wine bottles have a concave bump at the bottom. This is called a <strong>punt,</strong> and it has served a variety of uses throughout history.</p>

Ancak daha yakından incelerseniz, bazı şarap şişelerinin alt kısmında iç bükey bir şişlik olduğunu göreceksiniz. Neden?


     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından

Buna punt denir ve tarih boyunca çeşitli kullanımlara hizmet etmiştir.

image

Şarap şişesi altında yer alan girintiye punt denir ve Punt, şarap şişelerinin alt kısmında bulunur. Puntun temel amacı şarap şişelerine dayanıklılık kazandırmaktır.



https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BBGHPH6.img?h=373&w=624&m=6&q=60&o=f&l=f

Puntun Şampanya şişeleri veya diğer köpüklü şaraplarda daha derin ve belirgin olduğunu fark edebilirsiniz. Yine, şişenin yapısını güçlendirir ve basınca daha dayanıklı hale getirir. Şampanya şişesi açarken dikkatli olun birinin gözünü çıkarmayın!


https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BBGATG2.img?h=373&w=624&m=6&q=60&o=f&l=f

Günümüzde makineler tarafından üretilen şarap şişeleri ile, içbükey tabanlar artık özellikle şarap olarak kullanıldığında pek bir amaca hizmet etmiyor gibi görünüyor. Sadece gelenek midir yoksa başka bir şey mi var? Örneğin, bazı insanlar yanlışlıkla içbükey bir tabanın kalitenin bir göstergesi olduğunu varsaymaktadır. İçbükey tabanlı şaraplar mutlaka düz tabanlı mukabillerinden daha iyi değildir. Aksine, gizli bir pazarlama planının parçası olabilirler: büyük bir punt, aynı miktarda şarap için daha büyük bir şişe (ve daha büyük fiyat etiketi) anlamına gelir!

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...