Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
266 görüntü
Genel Sağlık dizininde tarafından

Grip aşıları alüminyum içeriyor mu?


     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından

Grip Aşısında Hangi İçerikler Var?

Havalar soğudukça aklımıza ilk gelen grip oluyor. Grip olmak bazılarımız için kaçınılmaz.

Özellikle korkunç grip mevsimi geldiğinde.

Grip sezonu belirsiz bir tarihtir. Zirve teşhisi için zaman çizelgesi, bazı yıllarda ekim ayından başlayarak, Nisan ve Mayıs aylarına kadar değişir. Ancak, grip sezonu yaklaşıyor ve yıllık grip aşısıyla hastalığa karşı erken harekete geçmek için zaman azalıyor.
Grip atışlarını kuşatan çeşitli mitler var. Ancak endişelenmeyin, aşı sizi hastalığa yaklaştırmaz ya da ölümcül miktarda cıva vermez.
Grip aşısı influenza türünun yayılmasını önler.

Grip Aşısın İçeriği Nelerdir?

Bu yıl en çok kullanılan grip aşısı aşağıdaki maddeleri içermektedir:

Grip Strain A / (Michigan) (H1N1)
Grip Strain A / (Hong Kong) (H3N2)
Grip Strain B / (Brisbane)
Grip Strain B / (Phuket)
Formaldehit
Alüminyum Tuzlar
Jelatin
Thimerosal
Tavuk Yumurta Proteinleri
Antibiyotikler

Formaldehit Neden Grip Aşısında Bulunuyor?

Bu bileşik grip aşısından hasta olabilmenin bir efsane olmasının nedeni. Birçok aşı gibi grip aşısı da önlediği virüsü içerir. Virüsün etkisiz hale getirilmesi ve toksinlerin hastalık yaratmasının önlenmesi için formaldehidin içeri girdiği nokta.

Büyük dozlarda formaldehit toksiktir ve ölümcüldür. Bir insanın grip aşısından ölümcül bir miktarda formaldehit alması için günde 10 milyonun üzerinde doz almalıdır. Bunun nedeni, üretim sürecinde molekülün seyreltilmesi ve her atışta bulunan küçük miktardır.

Alüminyum Tuzları Grip Aşısında Neden Bulunuyor?

Alüminyum, tüm aşıların ortak bir parçasıdır. Vücudun hastalığa karşı direncini arttırmaya yardımcı olması bir adjuvandır. Adjuvanlar, atışı aldıktan sonra hastalığın hastalık önlenmesinde de aktiftirler. Alüminyum, 80 yıldan uzun süredir aşılarda en çok kullanılan adjuvandır.

Bir grip atışındaki tüm maddeler gibi, alüminyumun dozu inanılmaz derecede küçük, o kadar küçük ki içme suyunuzda daha fazla mevcut.

Jelatinin Grip Aşısında Ne İşi Var?

Jelatin bir grip aşısında basit bir amaca hizmet eder: aşı üretim ve kullanım arasında etkin olmasını sağlayın.
Hayvansal ürünlerin tüketilmesine karşı olan veya domuz eti alerjisi olanlar için bu madde bir sorun olabilir. Çoğu grip aşısı, stabilize edici olarak domuz bazlı bir kollajen kullanır.
Ancak, her ikisi de domuz bazlı jelatin kullanan şeker ya da marshmallow yiyen sorun yaşamayan biri için grip aşısı miktarı bir sorun olmayacak.

Neden Thimerosal Grip Aşısının Bir Parçasıdır?


Thimerosal, tüm grip aşılarında aktif değildir, ancak oldukça yaygındır. Bu bileşik, bir şırınga bir flakondayken aksi takdirde olabilen aşı içinde bakteri ve mantarların çoğalmasını engeller.
Thimerosal'ın etil suyun bir bazı var. Bu, büyük dozlarda hastalığa neden olabilecek cıva ile aynı değildir. Deniz ürünlerinde bulunan civa olan metil suyurdu yıllarca vücutta kalabilir. Ethylmercury, kanda çok daha az süre kalıyor, genellikle birkaç gün, ve aşılar için güvenlidir.


Tavuk Yumurta Proteinleri Grip Aşısı İçinde Ne Amaçla kullanılır?

Virüs bir yere aşı olmadan önce büyümek zorundadır ve bu da yumurtaların yararlı olabileceği yerdir.

Çoğu grip aşısı için, virüs döllenmiş tavuk yumurtaları içinde kendisini koparır. Daha sonra yumurta ayrılır ve aşıya hazırdır.
Bazen yumurta proteini işlemden sonra virüste kalır. Bu aynı zamanda hayvan tüketimine karşı olanlar için de bir sorun olabilir.
Son yıllarda yapılan araştırmalar, grip atışının yumurta alerjisi olanlarda genellikle güvenli olduğunu gösteriyor. Aşıınızı almadan önce durumunuzu bir tıp uzmanına not ettiğinizden emin olun.

Niçin Antibiyotikler Grip Aşısı İçindedir?

Bu bileşenler için çalışan tema sizi hasta etmekten alıkoymak ve antibiyotiklerden farklı değil.
Grip atışındaki antibiyotikler bakterilerin steril olmayan yumurtalara girmesini engelliyor. Allerjik reaksiyonlardan kaçınmak için, penisilin gibi şiddetli reaksiyonlara neden olan ilaçlar kullanılmaz. Bunun yerine, çoğunlukla losyonlarda ve merhemlerde bulunan neomisin ana antibiyotiktir.

İnfluenza ve grip aşısı hakkında daha fazla bilgi edinmek için influenza sayfamızı ziyaret edin.

İşyerinizde grip virüsü bulundurmak ister misiniz? Seçeneklerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için yerinde grip öncesi klinik sayfamıza bakın.
Daha fazla grip sorunuz mu var? Aşağıdaki yorumlarda, Facebook'ta veya Twitter aracılığıyla bize bildirin. Yorumunuz bir sonraki yazıya dönüşebilir

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...