Merhaba, Sorugonder.Com'a Hoşgeldiniz. Lütfen soru sormak için hemen ÜYE OLUNUZ veya GİRİŞ YAPINIZ

+1 oy
111 görüntü
Genel Yiyecek & İçecek dizininde tarafından
roka salatası nasıl hazırlanır

     

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
tarafından
  • Büyükçe bir bağ roka
  • 1-2 orta boy domates
  • Sarımsak
  • Nar ekşisi
  • Limonsuyu
  • Zeytinyağı

Roka salatası , balık menümüzün olmazsa olmazı. Balığın bol olduğu şu aralarda her hafta sonu balık tüketir olduk.
Roka lezzetli, rahiyası kuvvetli bir yeşillik.Nar ekşisi ve sarımsakla soframda hayat bulan haliyle roka salatası için aman dikkat: Tarife limon suyu da eklendiği için,nar ekşisini kontrollü eklemekte fayda var.Fazla ekşilik roka tadının önüne geçmesin .

Tarifte manavda yeni tanıştığım bir domatesi kullandım : Kaplan domates.Antalya’da üretimine başlanmış.Tohumu ithal, internette araştırmalarım sonucunda likopen oranı yüksekmiş bu domateste,oldukça lezzetli.Çizgili domates olarak da anılıyor.Kış mutfağımda domates kullanmayı minimum a indirsem de bu salata için domates lezzet veriyor.

Tarifim için büyükçe bir bağ roka kullandım,yıkandı iyice kurutuldu. Lezzetli yeşil salatalarınızda yeşillikleri mutlaka iyi kurutun,sulu sulu yeşillikler salatanın tadını bozuyor.

Elinizle iri doğradığınız rokaları salata kabına alın, domateslerinizin kabuğunu soyun,çok küçük olamayan küp halinde doğrayın.Sarımsakları eziciden geçirin.

Salatanızı nar ekşisi,limon suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.

Sorugonder.Com size bilginizi paylaşırken kol saati kazanma fırsatı veriyor. Aşağıda gördüğünüz kol saatleri sizi bekliyor. Nasıl mı? Tıklayın öğrenin..!

15,5b soru

3,5b cevap

105 yorum

19,7b üye

...